Over ons

In 2020 opende Fabel Friet de deuren van het rijksmonumentale pand aan de Runstraat 1 in de Negen Straatjes in Amsterdam.

 

Fabel is niet alleen een samensmelting van de namen van zijn oprichters, Floris en Abel, maar onze frietjes zijn ook fabelachtig lekker. De beste friet van Amsterdam bakken is dan ook ons doel.

 

In 2021 werd onze friet door het Amsterdamse maandblad Mokum Magazine uitgeroepen tot beste frietje met mayonaise van Amsterdam. En ook IAmsterdam noemt ons als een van de beste frietzaken van Amsterdam. Zeker geen fabeltje dus.

 

Floris en Abel hebben hun ervaring in de friet opgedaan met hun Fries Cycle, een oud-Hollandse bakfiets omgebouwd tot frietfiets, waarmee ze evenementen en partijen afreden. Zo is de passie voor friet ontstaan.

 

Het belangrijkste ingredient van onze friet is natuurlijk de aardappel. Vandaar dat we uitsluitend gebruik maken van de beste kwaliteit aardappelen voor onze friet. Onze friet wordt dagelijks vers gesneden en voorgebakken. De olie die we gebruiken om de frieten in te bakken is 100% plantaardig, wat zorgt voor een lekker knapperig goudgeel frietje. Na gebruik van de olie wordt de olie gerecycled.

 

Kom snel langs bij onze winkel in Amsterdam om onze friet te proeven!