open menu

Veel gestelde vragen

Waar is Fabel Friet?

Wij hebben twee locaties in Amsterdam: Nieuwedijk 10A en Runstraat 1.

Wat moet ik bestellen bij Fabel Friet?

Onze specialiteit is friet met vers geraspte Parmezaanse kaas en huisgemaakte Truffel mayonaise. De Parmigiano Reggiano die we gebruiken is rechtstreeks afkomstig van de kaasboer Boselli van de broers Nullo en Marcello uit de regio Parma (Italië). De kaas wordt volgens traditionele bereidingswijze gemaakt waarbij dierenwelzijn een belangrijks rol speelt.

Zijn er vegetarische of veganistische opties bij Fabel Friet?

Ja, Fabel Friet heeft een groot aantal vegan sauzen en we bakken onze friet in plantaardige olie seperaat van onze andere producten.

Welke aardappelen gebruikt Fabel Friet?

Wij gebruiken Agria aardappelen van Nederlandse bodem, speciaal ontwikkeld voor Friet. Het seizoen heeft effect op de smaak van de aardappelen. Door afschermen van ligt en de juiste temperaturen worden (onder anderen) het zetmeel gehalte zoveel mogelijk gelijk te maken voor een superieure smaak, het hele jaar rond.

Wat doet Fabel Friet om hun impact op het milieu te beperken?

Wij maken gebruik van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen; bakken wij onze friet in de schil waarmee 10% snijverlies wordt tegengegaan; is de energie die we gebruiken afkomstig van een energieleverancier die al 9 jaar op rij is uitgeroepen tot de groenste energieleverancier van Nederland; en wordt onze oude olie gerecycled tot biodiesel. Zo dragen wij ons steentje bij aan een circulaire economie. Daarnaast houden we ons vanaf de opening van onze winkel actief bezig met het schoonhouden van de buurt. Dagelijks prikken we zwerfafval weg en legen wij in samenspraak met de gemeente volle vuilnisbakken in de nabije omgeving.

Chat on WhatsApp